Dienstag, 10. Juni 2008

Damian Draghici & The Balkan Session Band - Karlsplatz, 09.06.2008


Sute de oameni au asistat ieri seara la meciul Romania - Franta, dar si la concertul extraordinar al lui Damian Draghici, organizat de ICR Viena in colaborare cu Asociatia AUSTRIA LA BAL(L) si Primaria Vienei intr-una dintre cele mai traficate piete din capitala austriaca – Karlsplatz. In aceasta piata in care sunt situate o biserica monumentala, Universitatea Tehnica, unul dintre cele mai importante licee din Viena, organizatorii au programat concerte in aer liber pe toata durata campionatului de fotbal. Sunt montate doua scene, una pe apa si alta suspendata intr-un copac!

La scena pe care a concertat Damian Draghici si trupa Balkan Session s-au adunat peste 400 de spectatori, in timp ce zeci de microbisti au pendulat intre scena si terasa unde putea fi urmarit meciul Romania – Franta situata vizavi, langa Musikverein, cea mai importanta scena muzicala din Austria. Oferta romaneasca simultana i-a pus in dificultate pe foarte multi care ar fi dorit sa vada meciul dar sa nu piarda concertul etno-jazz exceptional oferit de Damian Draghici si trupa lui. Unele grupuri de microbisti au gasit o solutie ingenioasa: si-au desemnat reprezentanti care traversau in fuga artera principala de la terasa unde se viziona meciul pentru a raporta prietenilor detalii despre joc şi scor.
Echipa ICR Viena, tineri romani care studiaza la Viena, grupul coral Acapella care a sustinut concerte la Bad Ischl au animat publicul prezent in piata, au oferit tricouri si au impartit stegulete tricolore.